Grillade räkor med vitlöksris

Grillade räkor med vitlöksris

Denna rätt kombinerar saftiga grillade räkor med smakrikt vitlöksris och fräscha örter. Det är en underbar maträtt för en elegant middag eller när du vill skämma bort dig själv.

Ingredienser:

  • 500 g stora räkor, skalade och rensade
  • 3 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 200 g basmatiris
  • 500 ml kycklingbuljong
  • 1 citron, saften
  • 1 knippe färsk persilja, hackad
  • Salt och peppar
  • Färska gröna örter till garnering

Instruktioner:

  1. Marinera räkorna i olivolja, 2 pressade vitlöksklyftor, citronsaft, salt och peppar i 20 minuter.

  2. Skölj riset i kallt vatten tills vattnet är klart. Häll av.

  3. Hetta upp en matsked olivolja i en kastrull, tillsätt de återstående 2 vitlöksklyftorna och fräs tills de är gyllenbruna.

  4. Lägg i riset och rör om så att det täcks av oljan. Häll buljongen över och låt det koka upp.

  5. Sänk värmen, täck med lock och låt sjuda i 15 minuter eller tills riset är färdigt.

  6. Under tiden, värm en grill eller grillpanna och grilla räkorna i några minuter på varje sida tills de är rosa och genomstekta.

  7. Blanda hackad persilja med det färdiga riset och smaka av med salt och peppar.

  8. Servera riset med de grillade räkorna ovanpå. Garnera med färska örter.

Njut av denna smakrika och aromatiska rätt!