Grillad kyckling med rostade primörer och rucola

Grillad kyckling med rostade primörer och rucola

Denna rätt bjuder på saftig grillad kyckling som serveras på en bädd av färgglada, rostade primörer. Det hela toppas med en fräsch rucolasallad som ger en härlig kontrast av smaker och texturer.

Ingredienser:

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar
  • 2 medelstora rödbetor, skalade och skivade
  • 1 zucchini, skivad
  • 1 paprika, skivad
  • 1 röd lök, skivad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 50 g rucola
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk honung

Instruktioner:

  1. Förvärm ugnen till 200°C. Lägg rödbetor, zucchini, paprika och rödlök på en bakplåt. Ringla över 1 msk olivolja, salt, peppar och balsamvinäger. Rosta i ugnen i ca 25 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och har fått färg.

  2. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp en grillpanna med 1 msk olivolja på medelhög värme. Grilla kycklingen i cirka 6-7 minuter på varje sida tills de är genomstekta.

  3. Blanda rucola med citronsaft och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar.

  4. Servera kycklingen på en bädd av de rostade primörerna. Toppa med rucolasalladen och njut!