Grillad kyckling med karamelliserad squash och potatispuré

Grillad kyckling med karamelliserad squash och potatispuré

Denna rätt erbjuder saftig grillad kyckling på en bädd av krämig potatispuré, toppad med söt och smakrik karamelliserad butternut squash samt fräscha mikrogrönsaker. Perfekt för en speciell middag!

Ingredienser:

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • 400 g butternut squash, tärnad
  • 1 msk smör
  • 1 msk honung
  • Potatispuré:
    • 500 g potatis
    • 50 g smör
    • 100 ml mjölk
  • Mikrogrönsaker för garnering

Instruktioner:

  1. Förvärm ugnen till 200°C. Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Mosa sedan med smör och värm mjölken innan du blandar tillsammans till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.

  2. Medan potatisen kokar, sätt en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt olivolja och stek kycklingfiléerna ca 5-6 minuter per sida eller tills de är genomstekta. Smaka av med salt och peppar.

  3. I en separat panna, smält smöret och tillsätt tärnad squash. Stek tills den börjar mjukna och tillsätt sedan honung. Låt karamelisera i cirka 5 minuter tills squashen är glaserad och mjuk.

  4. Lägg potatispurén i botten på en tallrik, följt av den grillade kycklingen. Toppa med den karamelliserade squashen och avsluta med en handfull mikrogrönsaker.

  5. Servera omedelbart och njut av smaken!