Grillad korv med chimichurri och krämig potatisfyllning

Denna gourmethotdog är en fantastisk kombination av smaker. Den grillade korven i ett nybakat bröd toppas med en smakrik chimichurri, krämiga potatisbitar och en uppfriskande sås. Perfekt för en sommarkväll eller en festlig middag.
Ingredienser:
- 4 st grillkorvar
- 4 st korvbröd
- 2 potatisar, skurna i små tärningar
- 1 röd paprika, tärnad
- 2 msk olivolja
- 100 ml gräddfil
- 1 msk citronsaft
- Salt och peppar
Chimichurri:
- 1 kruka persilja, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tsk rödvinsvinäger
- 60 ml olivolja
- 1 tsk chiliflakes
- Salt och peppar
Instruktioner:
-
Börja med chimichurrin. Blanda persilja, vitlök, rödvinsvinäger, chiliflakes, olivolja, salt och peppar i en skål. Rör om väl och låt stå medan du förbereder resten.
-
Värm olivoljan i en stekpanna över medelhög värme. Lägg potatis och paprika i pannan och stek tills de är gyllenbruna och mjuka, cirka 10-15 minuter. Krydda med salt och peppar.
-
Grilla korvarna på en grill eller i en grillpanna tills de är genomvarma och har fina grillränder.
-
Blanda gräddfil och citronsaft i en liten skål. Krydda med salt och peppar efter smak.
-
Värm korvbröden snabbt på grillen.
-
Lägg en grillad korv i varje bröd. Toppa med stekt potatis och paprika. Ringla över chimichurri och avsluta med gräddfilsås.
-
Servera genast och njut av din smakrika hotdog!