Grillad korv med chimichurri och krämig potatisfyllning

Grillad korv med chimichurri och krämig potatisfyllning

Denna gourmethotdog är en fantastisk kombination av smaker. Den grillade korven i ett nybakat bröd toppas med en smakrik chimichurri, krämiga potatisbitar och en uppfriskande sås. Perfekt för en sommarkväll eller en festlig middag.

Ingredienser:

  • 4 st grillkorvar
  • 4 st korvbröd
  • 2 potatisar, skurna i små tärningar
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 2 msk olivolja
  • 100 ml gräddfil
  • 1 msk citronsaft
  • Salt och peppar

Chimichurri:

  • 1 kruka persilja, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 60 ml olivolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • Salt och peppar

Instruktioner:

  1. Börja med chimichurrin. Blanda persilja, vitlök, rödvinsvinäger, chiliflakes, olivolja, salt och peppar i en skål. Rör om väl och låt stå medan du förbereder resten.

  2. Värm olivoljan i en stekpanna över medelhög värme. Lägg potatis och paprika i pannan och stek tills de är gyllenbruna och mjuka, cirka 10-15 minuter. Krydda med salt och peppar.

  3. Grilla korvarna på en grill eller i en grillpanna tills de är genomvarma och har fina grillränder.

  4. Blanda gräddfil och citronsaft i en liten skål. Krydda med salt och peppar efter smak.

  5. Värm korvbröden snabbt på grillen.

  6. Lägg en grillad korv i varje bröd. Toppa med stekt potatis och paprika. Ringla över chimichurri och avsluta med gräddfilsås.

  7. Servera genast och njut av din smakrika hotdog!