Gräddfilskyckling med rostad potatis och linssallad

En delikat rätt med saftig kyckling i en riklig gräddfilssås, ackompanjerad av knaprig rostad potatis och en färggrann linssallad som ger både smak och näring.
Ingredienser:
- 4 st kycklingfiléer
- 500 g små potatisar
- 1 msk olivolja
- Salt och peppar
- 1 lök, klyftad
- Färsk timjan för garnering
Gräddfilssås:
- 2 dl gräddfil
- 1 dl kycklingbuljong
- 1 msk smör
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 tsk dijonsenap
- Salt och peppar
Linssallad:
- 200 g kokta linser
- 1 morot, riven
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk olivolja
- Salt och peppar
Instruktioner:
-
Förvärm ugnen till 200°C.
-
Skär potatisarna i halvor, och blanda med olivolja, salt, peppar och lök. Rosta i ugnen i ca 25 minuter tills gyllene och knapriga.
-
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Stek i en panna tills de är gyllenbruna och genomstekta, ca 6-7 minuter per sida. Ta bort från pannan och låt vila.
-
I samma panna, smält smöret och tillsätt hackad vitlök. Stek i en minut innan du tillsätter kycklingbuljong, gräddfil och dijonsenap. Låt sjuda tills såsen förtjockas. Smaka av med salt och peppar.
-
Blanda alla ingredienser till linssalladen i en skål och rör om väl.
-
Servera kycklingfiléerna med gräddfilssåsen över, rostad potatis på sidan, och den fräscha linssalladen. Toppa med färsk timjan.
Njut av denna smakrika och stilfulla måltid!