Gräddfilskyckling med rostad potatis och linssallad

Gräddfilskyckling med rostad potatis och linssallad

En delikat rätt med saftig kyckling i en riklig gräddfilssås, ackompanjerad av knaprig rostad potatis och en färggrann linssallad som ger både smak och näring.

Ingredienser:

  • 4 st kycklingfiléer
  • 500 g små potatisar
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar
  • 1 lök, klyftad
  • Färsk timjan för garnering

Gräddfilssås:

  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt och peppar

Linssallad:

  • 200 g kokta linser
  • 1 morot, riven
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar

Instruktioner:

  1. Förvärm ugnen till 200°C.

  2. Skär potatisarna i halvor, och blanda med olivolja, salt, peppar och lök. Rosta i ugnen i ca 25 minuter tills gyllene och knapriga.

  3. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Stek i en panna tills de är gyllenbruna och genomstekta, ca 6-7 minuter per sida. Ta bort från pannan och låt vila.

  4. I samma panna, smält smöret och tillsätt hackad vitlök. Stek i en minut innan du tillsätter kycklingbuljong, gräddfil och dijonsenap. Låt sjuda tills såsen förtjockas. Smaka av med salt och peppar.

  5. Blanda alla ingredienser till linssalladen i en skål och rör om väl.

  6. Servera kycklingfiléerna med gräddfilssåsen över, rostad potatis på sidan, och den fräscha linssalladen. Toppa med färsk timjan.

Njut av denna smakrika och stilfulla måltid!