Friterade ostbollar

Friterade ostbollar

Dessa friterade ostbollar är perfekta som aptitretare eller snacks. Krispigt friterad utsida döljer en smältande ostig insida som smakar fantastiskt!

Ingredienser:

  • 200 g mozzarellaost (i kuber)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg (uppvispade)
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • Olja för fritering

Instruktioner:

  1. Värm oljan i en kastrull eller fritös till cirka 180 grader.
  2. Krydda ströbrödet med salt och paprikapulver i en skål.
  3. Doppa varje mozzarellakub först i vetemjölet, sedan i de uppvispade äggen, och slutligen i ströbrödblandningen. Se till att de är helt täckta.
  4. Fritera osten i den heta oljan i 2-3 minuter tills de är gyllenbruna.
  5. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  6. Servera varma som de är eller med din favoritdipp.