Fluffiga pannkakor med bär och chokladsås

Fluffiga pannkakor med bär och chokladsås

Dessa fluffiga pannkakor är den perfekta söndagsbrunchen. Toppade med färska bär och ringlad chokladsås blir de en fröjd för både ögat och smaklökarna. Pudra över lite florsocker för en extra touch av sötma.

Ingredienser:

  • 200 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 50 g smör (smält)
  • 1 tsk vaniljsocker

Topping:

  • 100 g färska bär (hallon, björnbär, jordgubbar)
  • 50 g mörk choklad
  • 1 msk mjölk
  • Florsocker för pudring

Instruktioner:

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en skål.
  2. I en annan skål, vispa ihop mjölk, ägg, smält smör och vaniljsocker.
  3. Häll de våta ingredienserna i de torra och blanda försiktigt tills en slät smet bildas.
  4. Värm en stekpanna på medelhög värme och smörj lätt med smör eller olja.
  5. Häll en lagom mängd smet i pannan och stek pannkakorna i cirka 2-3 minuter per sida, tills de är gyllene.
  6. Smält chokladen tillsammans med 1 msk mjölk i mikrovågsugn eller över vattenbad tills den är jämn och glansig.
  7. Stapla pannkakorna på en tallrik, toppa med färska bär och ringla över chokladsås.
  8. Avsluta med att pudra över florsocker innan servering. Njut!