Chocolate chip-kakor
Dessa härliga "chocolate chip"-cookies imponerar med sina knapriga kanter och mjuka, sega mitt. Perfekta för en fika eller som en söt avslutning på dagen! Eller när som helst egentligen, jag äter dem till frukost ibland!
Ingredienser:
- 125 g smör, mjukt
- 100 g strösocker
- 75 g farinsocker
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 150 g mörk choklad, hackad i stora bitar
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 180°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa smör, strösocker och farinsocker krämigt i en stor skål.
- Tillsätt ägget och vaniljsockret, och vispa tills allt är väl blandat.
- Blanda i vetemjöl, bakpulver och bikarbonat. Rör om tills du får en jämn smet.
- Vänd försiktigt i de hackade chokladbitarna.
- Forma degen till bollar, ungefär ett matskedsstorlek, och lägg dem på plåten med lite avstånd emellan.
- Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter, eller tills kanterna är gyllenbruna.
- Låt kakorna svalna något på plåten innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.
Njut av dessa utsökta cookies med ett glas kall mjölk eller en kopp varm choklad!