Chokladchips-scones

Dessa chokladchips-scones är perfekta för både frukost och fika. De är härligt mjuka inuti och har en krispig yta med smält chokladprickar.
Ingredienser:
- 250 g vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 50 g strösocker
- 1/2 tsk salt
- 60 g smör, kallt och tärnat
- 150 ml mjölk
- 1 ägg
- 100 g chokladchips
- Florsocker för garnityr
Instruktioner:
- Förvärm ugnen till 220°C och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
- Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en stor skål.
- Tillsätt smöret och nyp ihop tills blandningen liknar brödsmulor.
- Vispa samman mjölk och ägg i en separat skål. Häll över de torra ingredienserna och blanda försiktigt.
- Vänd i chokladchips och blanda tills en mjuk deg formas.
- Vänd ut degen på en mjölad yta och kavla ut den till cirka 2 cm tjocklek.
- Skär ut rundlar med en kakform och placera dem på bakplåten.
- Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills de är gyllenbruna.
- Låt svalna något, sikta över florsocker och servera varma.