Chokladchips-scones

Chokladchips-scones

Dessa chokladchips-scones är perfekta för både frukost och fika. De är härligt mjuka inuti och har en krispig yta med smält chokladprickar.

Ingredienser:

  • 250 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 60 g smör, kallt och tärnat
  • 150 ml mjölk
  • 1 ägg
  • 100 g chokladchips
  • Florsocker för garnityr

Instruktioner:

  1. Förvärm ugnen till 220°C och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en stor skål.
  3. Tillsätt smöret och nyp ihop tills blandningen liknar brödsmulor.
  4. Vispa samman mjölk och ägg i en separat skål. Häll över de torra ingredienserna och blanda försiktigt.
  5. Vänd i chokladchips och blanda tills en mjuk deg formas.
  6. Vänd ut degen på en mjölad yta och kavla ut den till cirka 2 cm tjocklek.
  7. Skär ut rundlar med en kakform och placera dem på bakplåten.
  8. Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills de är gyllenbruna.
  9. Låt svalna något, sikta över florsocker och servera varma.