Choklad- och bananpannkakor

Dessa läckra pannkakor, fyllda med skivade bananer och överösta med rik chokladsås, är en riktig fröjd för både ögat och smaklökarna. Perfekt som dessert eller lyxig frukost.
Ingredienser:
- 2 ägg
- 3 dl mjölk
- 2 dl vetemjöl
- 1 msk smält smör
- 1 nypa salt
- 2 mogna bananer, skivade
- 100 g mörk choklad
- 1 msk smör
- Florsocker för garnering
Instruktioner:
- Vispa samman ägg och mjölk i en stor skål. Tillsätt vetemjöl och salt, och vispa tills smeten är jämn.
- Smält 1 msk smör och blanda ner i smeten.
- Värm en non-stick stekpanna på medelvärme. Häll i en liten del av smeten och tippa på pannan så att smeten fördelar sig jämnt.
- Grädda pannkakan i ca 1-2 minuter på varje sida eller tills den är gyllenbrun. Upprepa med resten av smeten.
- Smält chokladen med 1 msk smör i ett vattenbad eller i mikrovågsugn.
- Lägg bananskivor på varje pannkaka och rulla ihop dem.
- Ringla den smälta chokladen över pannkakorna och pudra med florsocker innan servering.
Njut av en söt och smakrik stund!