Chili Sin Carne med Paprika och Koriander

Denna fylliga och kryddiga chili sin carne är perfekt för en värmande måltid. Full av smakrika grönsaker, bönor och kryddig chili. Toppad med färsk koriander och en klick gräddfil för en fräsch avslutning.
Ingredienser:
- 2 msk olivolja
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 grön paprika, tärnad
- 1 morot, tärnad
- 1 zucchini, tärnad
- 2 msk tomatpuré
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 1 burk (400 g) kidneybönor, sköljda och avrunna
- 1 burk (400 g) svarta bönor, sköljda och avrunna
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk chilipulver
- 500 ml grönsaksbuljong
- Salt och peppar efter smak
- Färsk koriander för garnering
- Gräddfil för servering
Instruktioner:
- Hetta upp olivolja i en stor gryta över medelvärme.
- Fräs lök och vitlök tills löken blir mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt paprika, morot och zucchini, och stek i några minuter tills grönsakerna mjuknar.
- Blanda i tomatpuré och stek ytterligare en minut.
- Tillsätt krossade tomater, kidneybönor, svarta bönor, spiskummin, paprikapulver och chilipulver.
- Häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp.
- Sänk värmen och låt chilin sjuda utan lock i 20-30 minuter tills den tjocknar något. Rör om då och då.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera chilin i skålar, toppad med en klick gräddfil och färsk koriander. Passar utmärkt med bröd eller ris.