Chashu Ramen

Chashu Ramen

En fyllig buljong med mjuka nudlar, saftig chashu (fläsk), bambuskott och perfekt kokta ägg. Toppad med färsk koriander och sesamfrön, är detta en maträtt som värmer både kroppen och själen.

Ingredienser:

  • 200 g färska ramen-nudlar
  • 2 l kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 4 msk misopasta
  • 2 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 300 g fläsksida (chashu)
  • 2 ägg
  • 100 g bambuskott
  • 1 msk sesamfrön
  • Färsk koriander, hackad
  • Salladslök, skuren tunt

Instruktioner:

  1. Förbered chashu genom att koka fläsket i en kastrull med soja och lite socker på låg värme i ca 1,5 timme. Ta ut ur lagen och låt vila i 20 minuter och skiva sen tunt innan servering. Alternativt kan du lägga det färdiga köttet i kylen och skiva vid behov. Det värms upp av soppan, så du kan lägga det kallt på.
  2. Koka äggen i ca 6-7 minuter, kyl dem i isvatten, skala och halvera.
  3. Koka upp buljongen och tillsätt misopasta, soja, och sesamolja. Låt sjuda på låg värme.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Sila av och fördela i skålar.
  5. Tillsätt den mustiga buljongen över nudlarna och toppa med skivor av chashu, ägghalvor, bambuskott och sesamfrön.
  6. Avsluta med hackad koriander och salladslök. Servera genast, den ska vara rykande varm så att man måste slurpa den för att inte bränna sig. Om du vill köra japanskt bordsskick, vill säga!