Banoffee pie

Banoffee pie

Banoffee pie är en läcker dessert med en härlig kombination av smörig kexbotten, krämig kola, skivad banan och gräddig vispgrädde. Perfekt för alla som älskar en söt och lyxig efterrätt.

Ingredienser:

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör, smält
  • 1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
  • 3–4 bananer
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Mörk choklad, riven (valfritt)

Instruktioner:

  1. Börja med att koka den kondenserade mjölken. Ta bort etiketten från burken och lägg den i en kastrull med vatten. Låt sjuda i ca 2–3 timmar. Se till att burken alltid är täckt med vatten. Låt svalna helt innan öppning.

  2. Krossa digestivekexen fint och blanda med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i botten av en springform för att skapa en fast botten. Ställ in i kylskåpet för att stelna.

  3. När mjölken har kylts ner och blivit till kola, bred ut över den kylda kexbotten.

  4. Skiva bananerna och lägg ett lager ovanpå kolan.

  5. Vispa grädden med vaniljsocker tills den är fluffig och bred ut över bananerna.

  6. Om du vill, dekorera med riven mörk choklad ovanpå.

  7. Låt kakan stå i kylen i minst 1 timme innan servering för att sätta sig ordentligt.

Njut av din banoffee pie!