Bangers och mos med karamelliserad lök

Bangers och mos med karamelliserad lök

Denna klassiska brittiska rätt kombinerar saftiga korvar med krämigt potatismos och en ljuvlig topping av karamelliserad lök. Perfekt för en mysig hemmakväll!

Ingredienser:

  • 4 fläskkorvar
  • 800 g potatis
  • 100 ml mjölk
  • 50 g smör
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk socker
  • Salt och peppar
  • Färsk persilja för garnering

Instruktioner:

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen tillsammans med mjölk och smör. Krydda med salt och peppar.

  2. Skiva lökarna tunt. Värm olivoljan i en stekpanna och tillsätt löken. Stek på medelvärme under omrörning tills de är mjuka och gyllene.

  3. Tillsätt socker till löken och fortsätt steka tills de är karamelliserade. Ta av från värmen.

  4. Stek korvarna i en annan panna tills de är genomstekta och gyllenbruna.

  5. Lägg upp potatismos på tallrikar, toppa med korvarna och avsluta med den karamelliserade löken.

  6. Garnera med färsk persilja och servera genast.