Bangers och mos med karamelliserad lök

Denna klassiska brittiska rätt kombinerar saftiga korvar med krämigt potatismos och en ljuvlig topping av karamelliserad lök. Perfekt för en mysig hemmakväll!
Ingredienser:
- 4 fläskkorvar
- 800 g potatis
- 100 ml mjölk
- 50 g smör
- 2 gula lökar
- 1 msk olivolja
- 1 msk socker
- Salt och peppar
- Färsk persilja för garnering
Instruktioner:
-
Skala och koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen tillsammans med mjölk och smör. Krydda med salt och peppar.
-
Skiva lökarna tunt. Värm olivoljan i en stekpanna och tillsätt löken. Stek på medelvärme under omrörning tills de är mjuka och gyllene.
-
Tillsätt socker till löken och fortsätt steka tills de är karamelliserade. Ta av från värmen.
-
Stek korvarna i en annan panna tills de är genomstekta och gyllenbruna.
-
Lägg upp potatismos på tallrikar, toppa med korvarna och avsluta med den karamelliserade löken.
-
Garnera med färsk persilja och servera genast.