Äppelrosbakelser

Äppelrosbakelser är både vackra och goda, perfekta för festen eller en mysig fika. Tunnt skivade äpplen rullas och bakas i smördeg för att se ut som blommande rosor, toppade med florsocker för att det blir finare så.
Ingredienser:
- 1 ark smördeg
- 2 röda äpplen
- 2 msk citronsaft
- 3 msk aprikosmarmelad
- 1 msk vatten
- Florsocker, för pudring
Instruktioner:
- Förvärm ugnen till 190°C och förbered en muffinsplåt genom att smörja den lätt.
- Tvätta äpplena och skär dem i tunna skivor. Ta bort kärnhusen.
- Lägg äppleskivorna i en skål med vatten och citronsaft. Mikra i 3 minuter för att mjuka upp dem.
- Kavla ut smördegen på en lätt mjölad yta. Skär i remsor, ca 5 cm breda.
- Blanda aprikosmarmelad med 1 msk vatten och pensla på smördegsremsorna.
- Placera äppelskivorna längs ena långsidan på varje remsa, med delvis överlappning och äppelskalet uppåt.
- Rulla försiktigt smördegsremsorna för att skapa rosor och placera dem i muffinsplåten.
- Baka i ugnen i 35-40 minuter tills de är gyllenbruna.
- Låt svalna något och pudra sedan med florsocker innan servering.
Njut av dessa vackra och välsmakande äppelrosbakelser!