Ägg på en bädd av ost- och örtkräm

Ägg på en bädd av ost- och örtkräm

Denna rätt är en enkel men elegant maträtt där perfekt kokta ägg gifter sig med en rik och smakfull ostkräm, toppad med fräsch grönska. Servera den som en härlig brunch eller som en lättare middag.

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 150 g crème fraiche
  • 100 g riven ost (t.ex. parmesan eller gruyère)
  • 2 msk finhackad färsk basilika
  • 1 tsk olivolja
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Färska örter till garnering (t.ex. rucola eller vattenkrasse)

Instruktioner:

  1. Koka upp en kastrull med vatten och sjud äggen i cirka 5 minuter för att få mjukkokta ägg. Skölj dem i kallt vatten och skala.

  2. Värm crème fraiche försiktigt i en kastrull. Tillsätt den rivna osten och rör om tills den har smält och blandningen är slät.

  3. Tillsätt den hackade basilikan, olivolja, samt lite salt och peppar i ostkrämen. Blanda väl.

  4. Fördela ostkrämen jämnt i botten av en serveringsskål.

  5. Placera de skalade äggen ovanpå ostkrämen.

  6. Garnera med färska örter och extra svartpeppar innan servering. Njut av denna smakfulla maträtt!